Fyllestasjon


Vi i Brann & Sprinklerteknikk AS har etablert fyllestasjon for Novec 1230 i våre lokaler i Godvik, like vest for Bergen sentrum. Vi ser at etterspørselen i markedet er stor og at mange slike systemer er blitt innstallert rundt om i landet. Særlig på båter og anlegg knyttet til oljeindustrien.

Det er svært viktig at våre kunder har en trygghet for at nedetiden etter et utløst system er så kort som mulig. Dette er grunnen for at vi har valgt å etablere en godkjent fyllestasjon for Novec 1230 i Bergen. 

fyllestasjon

Litt om NOVEC 1230

Novec 1230 gir store muligheter fordi den har en unik kombinasjon av egenskaper for en kjemisk gass. Gassen er utviklet av 3M, og Tyco har stått for system-løsningen. Gassen består av en sammensetning sv fluor, oksygen og karbon. Fluorisert keton gir en sikker og effektiv brannslokking uten noen miljømessige ulemper. Novec 1230 slokker gjennom kombinasjon av varme absorbering (hvor kjøling er hovedeffekten) og direkte kjemisk inngrep med flammen. Fortrenger ikke oksygen, utløsningstid på omtrent 10 sekunder, er en væske som omdannes til gass og kan brukes både til system- og punktslokking. 

Novec1230 fyllestasjon 1

Ingen
miljøpåvirkning

Ingen ozonskadende egenskaper
Ingen drivhuseffekt

Novec1230 fyllestasjon 2

Utmerket Brannslokningsevne

Fortrenger ikke oksygen
Rask utløsningstid på 10 sekunder

Novec1230 fyllestasjon 3

Ufarlig for
mennesker

Kan brukes i bemannede rom
Inneholder hverken klor eller brom

Novec1230 fyllestasjon 4

Enkel lagring
og fylling

Kompakt lagring
Enkel re-fylling
Lavt trykk på sylinderen

Skroll til toppen