Gasslukkeanlegg

Novec 1230 gir store muligheter fordi den har en unik kombinasjon av egenskaper for en kjemisk gass. Gassen er utviklet av 3M, og Tyco har stått for system-løsningen.

Novec 1230

Novec 1230 gir store muligheter fordi den har en unik kombinasjon av egenskaper for en kjemisk gass. Gassen er utviklet av 3M, og Tyco har stått for system-løsningen. Gassen består at en sammensetning av fluor, oksygen og karbon. Fluorisert keton gir en sikker og effektiv brannslokking uten noen miljømessige ulemper. 

Novec 1230 slokker gjennom en kombinasjon av varme absorbering (kjøling er hoved effekten) og direkte kjemisk inngrep med flammen. Fortrenger ikke oksygen, utløsningstiden er 10 sekunder, væske som omdannes til gass og kan brukes til både system- og punktslokking.

Ingen miljøpåvirkning

Ingen ozonskadende egenskaper
Ingen drivhuseffekt

Utmerket brannslokningsevne

Fortrenger ikke oksygen
Rask utløsningstid på 10 sekunder

Ufarlig for mennesker

Kan brukes i bemannede rom
Inneholder hverken klor eller brom

Enkel lagring og fylling

Kompakt lagring
Enkel re-fylling
Lavt trykk på sylinderen

Novec 1230s miljøpåvirkning

Sammenlignet med andre kjemiske slokkesystemer har Novec 1230 vesentlig lavere miljøpåvirkning. Novec 1230 har ingen ozonskadende egenskaper, og vil forsvinne fra atmosfæren innen 5 dager. Gassen scorer også svært lavt på globalt oppvarmingspotensial.

Andre tjenester

Prosjektering av sprinkleranlegg

Vi i Brann og Sprinklerteknikk tilbyr på vegne av byggherrer og entreprenører bistand med prosjektering av komplette sprinkleranlegg.

Installasjon og montering

Smidig installasjonsprosess avhengig av god kommunikasjon mellom kontor og montør, godt samarbeid, og fokus på kvalitet og sikkerhet. 

Vedlikehold og kontroll

Vi har en egen vedlikeholdsavdeling med erfarne teknikere som utfører rutinemessig vedlikehold av alle typer vannbaserte slokkeanlegg, samt årlige FG-kontroller.

Vi hjelper deg!

God prosjektering er en forutsetning for et vellykket prosjekt. Vi tilbyr på vegne av byggherrer og entreprenører bistand med prosjektering av komplette sprinkleranlegg. Våre designere har lang og bred kompetanse innen prosjektering av ulike typer sprinkleranlegg.

Grunnet ferieavvikling har vi i perioden 22.07.24-09.08.24 begrenset mulighet til å behandle ordrer og sende ut varer. Leveringstiden vil derfor bli noe forlenget.

Dersom det haster, ta kontakt på post@brannsprinkler.no